TUP - Kantoor-Drenthe

Wanneer het aankomt op intense concentratie, zoals het uitwerken van een bedrijfsplan of het voeren van belangrijke telefoongesprekken, verkiezen velen een rustige omgeving...

Alt

Sinds het uitbreken van de crisis is de keukentafel niet meer alleen keukentafel. Het is ineens ook school, knutselclub en kantoor. Voor een tijdje wel gezellig, maar voor een langere periode verre van ideaal...

Alt

De dag 31 maart is wereldwijd uitgeroepen tot World Back-up Day. Iedereen weet dat het maken van een back-up belangrijk. Zodat je je bestanden niet op één maar op meerdere plaatsen bewaart.

Alt

De eerste week van januari zit er bijna alweer op. Na de feestdagen maken veel mensen weer goede voornemens voor 2020, zoals meer bewegen, gezonder eten, stoppen met roken en minder alcohol drinken. Mochten deze voornemens nog niet zijn gesneuveld, dan hebben wij een paar tips om deze voornemens vol te houden!

Alt

The Wing Emmen wordt dé nieuwe hotspot voor ondernemers! Ze gaan een leegstaande vleugel in het pand omtoveren naar een bruisende ondernemers community. Het pand heeft alle faciliteiten die nodig zijn voor ondernemers. En dat allemaal voor spotprijzen. Kantoor-Drenthe verwacht dan ook een groot succes.

Het project

Alt

Van plan om je kantoorruimte een kleurtje te geven? Dan zou je hier ook eens bij stil moeten staan: kleurgebruik heeft een directe invloed op stemming en productiviteit. Je leest hier welke kleuren je het beste kunt gebruiken!

De perfecte kleur

Alt

De zomervakantie is weer voorbij en dat betekent voor veel mensen weer back to work! Na alle etentjes en terrasjes van deze zomer, willen veel mensen weer hun gezonde ritme terug. Wij helpen je alvast een eindje op weg met deze gezonde maar vooral lekkere lunch ideeën voor op kantoor!

Alt

De zomer is begonnen in Nederland. Het wordt heet: temperaturen boven de 30 graden. De meeste mensen zoeken verkoeling op, want werken in een bloedheet kantoor is natuurlijk niet echt fijn. Met deze tips kom jij deze hete zomerdagen op kantoor door!

Alt

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat je niet vooruit te branden bent. Je doet 101 dingen tegelijk en je concentratie is ver te zoeken. Deze 5 tips helpen jou om je productiviteit flink omhoog te schroeven!

Alt

Vanaf vandaag opent Business Center (BC) Vriezerbrug haar deuren. Aan de Onlandweg 9 vind je dit unieke en markante pand. Kantoor-Drenthe biedt in dit bedrijfsverzamelpand verschillende kantoorruimtes aan, volgens haar goedlopende verhuurconcept.

Alt

Dat zitten het nieuwe roken is, weten we ondertussen. Maar ondernemers en werknemers zitten nog steeds een groot deel van de dag. Met een paar handige tips kun jij zorgen voor een ergonomische werkplek. Hierdoor functioneer jij optimaal tijdens het zitten achter je bureau!

Alt

Je hebt het vast wel eens gelezen of gehoord. ‘Zittend werken is het nieuwe roken.’ Onderzoek na onderzoek wijst uit dat zittend werken voor diabetes kan zorgen maar ook voor rug, schouder en nekklachten. Een sta-zitbureau kan een simpele oplossing zijn met vele voordelen! Hieronder lees je waarom ook jij een sta-zitbureau moet overwegen!

Alt

De kantoorplant is echt een trend! Tegenwoordig zie je in bijna elk kantoor wel zo’n hippe kantoorplant. Het ziet er heel knus en gezellig uit, maar wist je dat planten ook nog eens goed zijn voor je productiviteit en gezondheid?

Alt

Verwarm jezelf, niet de wereld; dit is het motto van Warmetruiendag. Elke jaar doen er weer honderdduizenden Nederlanders mee met Warmetruiendag. Maar wat is Warmetruiendag precies? En op welke manier kun jij, als ondernemer, een steentje bijdragen?

Alt

Het is vandaag Blue Monday, de meest deprimerende (werk)dag van het jaar. De feestdagen liggen achter ons en we moet nog heel wat dagen doorploegen tot het weer zomer is. Maar hoe kom je van je winterdip af?

 

Niet te serieus nemen

Alt

Als drukke ondernemer heb je misschien niet meer gedacht aan Pakjesavond. Wil je dit alsnog vieren met je vrienden of familie? We hebben 6 leuke last minute ideeën voor je op een rij gezet. Zo heb je toch nog een gezellige en leuke Pakjesavond!

 

1. Spelletjesavond

Alt

Het flexibel kantoorverhuurconcept van ondernemer Daan Ruiter is nu ook in Drenthe neergestreken. In Het Park in Zuidlaren kan flexibel worden gehuurd door ondernemers. Ruiter was al eigenaar van Kantoor-Friesland en Kantoor-Groningen. Daar komt nu dus Kantoor-Drenthe bij.

Alt

De Drentse kantorenmarkt is klaar voor verandering. Tenminste dat beweren de vastgoedprofessionals van Kantoor-Drenthe. En deze nieuwkomer op de Drentse vastgoedmarkt zegt dat niet voor niets. Als eigenaar van Kantoor-Drenthe, Kantoor-Friesland én Kantoor-Groningen kent Daan Ruiter de kantoormarkt in het Noorden op zijn duim. Hij vertelt graag meer over de ontwikkelingen die hij in Drenthe voor zich ziet.

Out of office Kantoor-Drenthe

Of het nu tijdens een langere vakantie is of een afwezigheid van een dag of enkele dagen, je out of office-reply is bedoeld om je klanten te helpen en niet om ze af te schrikken of ze met een kluitje in het riet te sturen.

Smile :)

Moet je als bedrijf in je klantcontact nu juist wel of niet emoji’s gebruiken? Nog niet zo lang geleden werd het strooien met smileys nog gezien als behoorlijk infantiel. Maar inmiddels winnen emoji’s klanten beter voor zich dan woorden.

Zo krijg je je werk gedaan | Kantoor-Drenthe

Werk gedaan krijgen, we willen het allemaal. Toch krijgt de een meer gedaan dan de ander in dezelfde tijd. Hoe kan dit? Sprout zette het voor ons op een rijtje. 

Geluk op de werkvloer | Kantoor-Drenthe

Sommige CEO's weten het zeker: als je medewerkers gelukkig zijn, presteert je bedrijf beter! Dat klinkt misschien als een 'geitenwollensokken-benadering', maar hun cijfers liegen niet.

De beste ideeën ontstaan onder de douche | Kantoor-Drenthe

Je staat op, springt onder douche en vindt de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over gepiekerd hebt. Waarom juist op dat moment? Maakt het stromende water, de lekker geurende douchegel en de afgesloten ruimte het tot een inspirerende plek? GezondNU legt uit waarom de beste ideeën vaak onder de douche ontstaan.

Administratie - Kantoor-Drenthe

Veel zzp'ers worden geconfronteerd met de vraag of ze hun administratie zelf gaan doen of deze uitbesteden. Hieronder een paar overwegingen op een rij.

Kantoor-Drenthe - motivatietips

Slecht geslapen, zit je haar niet goed of gewoon zomaar een baaldagje? Hier een paar tips om jezelf ook op dit soort dagen te motiveren :) 

Kantoor-Drenthe - reclametips voor startups

Een reclamecampagne kan jouw startup net dat ene zetje geven om door te breken bij de doelgroep en zo je naamsbekendheid een boost te geven. Zo'n campagne hoeft minder kostbaar te zijn dan je misschien verwacht.

Kantoor-Drenthe - Groen op kantoor is gezond

Waarom zijn planten op kantoor zo belangrijk? Heel simpel: met planten in je omgeving ben je vrolijker, heb je minder stress en ben je gezonder. Hoe dat komt? Planten zuiveren de lucht en hebben en dit heeft een positief effect op je humeur en op je productiviteit. Ook verkoudheidjes en griepjes verminderen aanzienlijk met (veel) groen op je kantoor.

Alt

Met het beginnen van de zomer doet ook het festivalseizoen weer haar intrede, en daarmee ook een nieuw seizoen voor zomerse innovatie. Een achttal Noord-Nederlandse festivals zetten hun deuren open voor ondernemers uit allerlei windrichtingen als ‘Living Lab’ voor innovatie.

Alt

Één op de acht ondernemers gaat nooit op vakantie, zo zegt een onderzoek van softwarebedrijf Teamleader. Het lijkt misschien logisch om door te blijven werken als de zaken goed gaan, maar er schuilt echter een gevaar in vakantieontwijkend gedrag.

Alt

In de meeste Nederlandse huishoudens is energiebesparing ontzettend populair. Dat is niet zo gek, want wie zuinig met energie omgaat is hip, duurzaam, en economisch bewust. Of je nu die nieuwe zonnepanelen aanschaft om de wereld te verbeteren, geld te besparen of om je buren jaloers te maken; het maakt niets uit. Alles mag.

Alt

Voor een ondernemer is het nooit fijn als een klant klaagt. Immers: een klagende klant staat gelijk aan een falend bedrijf, want als de klant niet blij is, zal er wel iets mis zijn met je product of je service. Toch kun je als ondernemer iets leren van die klagende klant. Hoe? Door te luisteren.

Alt

De naam van je eigen onderneming kan je bedrijf maken of breken. Iedereen die een bedrijf begint, zal zich moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook degene die geen ambitie heeft om zich aan de ZZP-status te ontgroeien zal een geschikte naam voor zijn of haar bedrijf moeten verzinnen.

Alt

Het starten van je eigen onderneming terwijl je net kinderen hebt gekregen lijkt een onverstandige keuze. Het is namelijk nooit gemakkelijk om werk te combineren met een familieleven, laat staan als je je eigen onderneming hebt. Het is al helemaal lastig als je geplaagd wordt door slaaptekort en moet leven op een krap familiebudget, en dat terwijl je een succes wilt maken van je eigen onderneming.

Alt

Uit een recent en ‘baanbrekend’ onderzoek van verzekeraar De Amersfoortse en online verzekeringsplatform Yezzer is gebleken dat het stereotypische beeld dat de meeste mensen hebben van nerds niet blijkt te kloppen. Een nerd is al geruime tijd niet meer de sociaal beperkte, brildragende, van obscure computergames houdende eenling die zich op dagelijkse basis terugtrekt op de zolderkamer.

Alt

Voor veel (beginnende) ondernemers is de financiering van een eigen onderneming dikwijls een heikel struikelblok. Want hoe krijg je in hemelsnaam voldoende geld bij elkaar om een rendabel bedrijf uit de grond te stampen? Ook bij een overname is dit vraagstuk een terugkerend thema. Om voor wat verheldering te zorgen hebben we een aantal aandachtspunten voor je opgesteld. 

Alt

Voor iedereen bestaat  ‘de perfecte kantoorruimte’. Het kan wel even duren voordat je de juiste werkplek voor je onderneming hebt gevonden. Wat de juiste ruimte is, is sterk afhankelijk van je persoonlijke wensen en wat voor soort onderneming je hebt. Kantoor-Drenthe heeft een aantal adviezen opgesteld om jouw zoekproces wat gemakkelijker te maken.

Alt

Je kantoor is bij uitstek dé plek waar je keihard werkt om je ondernemersdroom uit te laten komen. Het is de plek waar je het beleg voor je boterham verdient en timmert aan de weg naar het grote succes. En niet te vergeten: je kantoor is het visitekaartje van je onderneming!

Alt

Als ondernemer heb je er vast wel eens over nagedacht om duurzamer te gaan werken. Wellicht doe je dit al, of is het zelfs onderdeel van je corebusiness. Toch zijn er altijd manieren om je onderneming nóg meer te verduurzamen.