Is zittend werken het nieuwe roken?

Alt

Je hebt het vast wel eens gelezen of gehoord. ‘Zittend werken is het nieuwe roken.’ Onderzoek na onderzoek wijst uit dat zittend werken voor diabetes kan zorgen maar ook voor rug, schouder en nekklachten. Een sta-zitbureau kan een simpele oplossing zijn met vele voordelen! Hieronder lees je waarom ook jij een sta-zitbureau moet overwegen!

 

Een simpele manier om gezonder te leven
In Nederland zitten mensen met een betaalde baan op een doordeweekse dag gemiddeld 9,8 uur. Al die uren zittend werken kunnen zorgen voor diabetes maar ook rug, schouder en nekklachten. Dit zou verholpen kunnen worden door staand te gaan werken. Je zou zeggen dat dit vrij overtuigend is om meteen staand aan het werk te gaan toch?

 

Productiever door te staan
Staand werken is goed voor je productiviteit en zorgt voor betere doorbloeding. Het reduceert ook nog eens rugklachten en je verbetert je bloedcirculatie wat essentieel is voor een goede gezondheid.

 

Afwisseling is ‘key’
Ooit gehoord van een sta-zitbureau? Een sta-zitbureau geeft je – zoals het woord al zegt – de optie om zowel zittend als staand te werken. Je kunt het bureau omhoog en omlaag draaien zodat je kunt afwisselen in hoogte. We kunnen je alvast verklappen: deze afwisseling is de sleutel voor een gezonde werkhouding. Onderzoek heeft namelijk ook uitgewezen dat continu staand werken net zo ongezond is als continu zitten. Zorg voor de afwisseling tussen zitten en staan. Mocht je staand willen gaan werken, zorg er dan wel voor dat je op een (semi) zachte ondergrond staat. Leg bijvoorbeeld een mat neer. Doordat een mat niet helemaal egaal is, zorgt dit ervoor dat je kleine bewegingen maakt en dit zorgt weer voor een betere doorbloeding!

 

Ben jij al overtuigd om een sta-zitbureau aan te schaffen? Mocht je geen investering willen doen, loop dan een extra rondje in je pauze en zorg voor genoeg beweging! Er zijn in ieder geval genoeg redenen om niet de hele dag op je bureaustoel te zitten!